Oodi naiselle tapahtumassa vieraanamme Irja Askola

Irja Askola on Suomen ensimmäinen naispiispa. Hän on toiminut useissa kansainvälisissä luottamustehtävissä ja päätoimisesti koko 1990-luvun Ekumeenisessa Keskuksessa Genevessä. Hän on aktiivinen keskustelija tasa-arvon, oikeudenmukaisuuden ja suvaitsevuuden puolesta. Hän on kirjoittanut myös useita runokirjoja. Vuonna 2011 Irja Askola valittiin BPW Finlandin Vuoden naiseksi. Eläköidyttyään Askola toimii vapaaehtoisena päiväkodissa.

Irja Askolan otsikko on ”Nainen kirkossa”.Kansakoulun joulunäytelmästä moni muistaa Marian, joka istui jalat tiukasti vierekkäin, suu supussa, ilman ainuttakaan vuorosanaa. Kehittyvien maiden naiset ovat kyseenalaistaneet tämän tulkinnan ja luoneet feministiteologiaa, jossa Raamatun naiset kuoriutuvat patriarkaalisten kahleiden takaa. Löytävät oman äänensä, rohkeutensa ja haavoittuvuutensa.  Kuljemmeko me kirkossa kohti taantuvaa tasa-arvoa vai kohti oikeudenmukaista tulevaisuutta?

Tervetuloa kuuntelemaan Irja Askolan esitelmää Helsinkiin keskustakirjasto Oodin Maijansaliin naistenpäivänä 8.3. klo: 13 alkaen. Tapahtumaan on vapaa pääsy ja mukaan mahtuu 180 ensimmäistä. Ovet avataan klo: 12.45.