BPW-jäsenyys antaa ja avartaa

14.9.2023

Olen iloinen, että olen saanut toimia BPW Helsingin ja sitä kautta BPW Finlandin jäsenenä. Jäsenyys on antanut paljon, olinpa sitten ollut perusjäsenenä tai luottamustehtävissä sekä Helsingin yhdistyksessä että liiton tasolla. Tieto ja näkökulmat naisten ja tyttöjen asemasta ja yhtäläisistä oikeuksista sekä kotimaassa että ulkomailla ovat laajentuneet ja monipuolistuneet.

BPW Helsingin jäsenenä olen päässyt tutustumaan erilaisiin yrityksiin, julkishallinnon yhteisöihin, matka- ja museokohteisiin ja tapahtumiin. Näihin tutustumisiin ei välttämättä olisi ollut mahdollisuutta ilman BPW-jäsenyyttä.

Rikastuttavaa on ollut myös verkostoituminen jäsenkunnan hyvin monenlaisia eri ammattialoja edustavien naisten kanssa, kun jäsenistöön kuuluu sekä toimihenkilöitä, yrittäjiä, freelancereita että viranhaltijoita. BPW-toiminnan kautta olen saanut myös paljon ystäviä ja tärkeitä kontakteja. Helsingin yhdistyksen jäsenenä minulla on ollut mahdollisuus osallistua myös liiton, BPW Finlandin toimintaan ja saada myös liiton kautta tietoa tasa-arvoasioista. Antoisaa on ollut olla yhteistyössä muiden kansalais- ja naisjärjestöjen kanssa. Tärkeäksi olen kokenut myös yhteydenpidon poliittisiin päättäjiin naisille tärkeissä asioissa, kuten ihmiskaupan kitkemisessä sekä vanhempainvapaita koskevissa kysymyksissä. Erilaiset seminaarit ja koulutukset BPW Helsingin ja BPW Finlandin järjestäminä ovat kartuttaneet tietoa. Olen saanut olla mukana erilaisissa työryhmissä ja toimikunnissa, koskien vaikkapa viestintää, henkilövalintoja, liiton kannanottoja ja juhlia.

Paula Hjelt-Putilin laajasti ansioitunut BPW-toiminnassa ja tasa-arvoasioihin vaikuttamisessa. Aktiivisuus on tuonut runsaasti myönteisiä, rikastuttavia kokemuksia. Tämän esimerkin toivotaan houkuttelevan myös uusia BPW-jäseniä

Todella kiinnostavaa on ollut vierailla BPW Finlandin kokouspäivillä lukuisilla eri paikkakunnilla kauniissa Suomessa. Näin on päässyt tapaamaan myös muiden paikkakuntien liike- ja virkanaisia. Kokouspäivien aikana olen voinut tutustua eri paikkakuntien nähtävyyksiin ja mielenkiintoisiin kohteisiin. Usein kokouskaupunki on järjestänyt osallistujille kaupungintalolla cocktail-tilaisuuden ja mahdollisuuden tavata kaupungin hallituksen tai valtuuston jäsen. Käynti näissä kaupungintaloissa, usein vanhoissa ja hienosti ylläpidetyissä tai moderneissa, ovat olleet minulle myös arkkitehtoninen elämys samoin kuin monet kauniit kirkot, joissa on pidetty BPW Internationalin kynttiläseremonia. Myös kokouspäivien juhlaillalliset ovat olleet kiinnostavissa paikossa, ja niissä on ollut hyvää ohjelmaa. Kannattaa muistaa, että BPW Finlandin kokouspäiville voivat osallistua muutkin jäsenet kuin viralliset edustajat.

BPW-jäsenenä olen voinut osallistua BPW Internationalin ja BPW Europen kongresseihin, olinpa sitten perusjäsen, virallinen valtuutettu, BPW Finlandin varapuheenjohtaja tai puheenjohtaja. Näilläkin kongressipäivillä on virallisten kokousten lisäksi erilaista todella mielenkiintoista oheisohjelmaa kulttuuri- ja musiikkitarjontoineen, juhlaillallisia ja jäähyväisjuhlia (Fare Well Party). Nämä kansainväliset kongressit ja tapahtumat ovat vieneet minut muun muassa Venetsiaan, Pärnuun, Melbourneen, Roomaan, Berliiniin, Luzerniin, Bremeniin, Osnabrückeen, Tukholmaan, México Cityyn, Zürichiin ja tietysti kotikaupunkiini Helsinkiin.

Venetsiassa tapahtumapaikkana oli upea Hotel Excelsior Lidon saarella loistavasti toteutettuine juhlaillallisineen ja Fare Well Party ikivanhassa luostarissa San Giorgio Maggioren saarella. Melbournessa Fare Well Party oli kaupungin eläintarhassa. 

México Cityssä kongressin osallistujat kuljetettiin turvallisuussyistä paikoista toisiin, muun muassa parlamenttiin, vahvojen aseistettujen poliisivartioiden saattelemana. BPW Finlandin valtuuskunta pääsi vierailemaan myös Suomen Meksikon suurlähetystössä. Tukholmassa Ranskan suurlähetystö oli kutsunut BPW-maiden puheenjohtajat vierailulle.

Monien elämyksellisten käyntikohteiden lisäksi kansainväliset kongressit tarjosivat osallistujille seminaareja, muun muassa johtajuudesta ja omien vahvuuksien löytämisestä. Ennen kaikkea arvokasta on ollut myös tutustuminen ja ystävystyminen eri maiden BPW-leideihin, eri kulttuureihin ja naisten asemaan eri maissa. Ja mikä parasta – jokainen BPW-perusjäsen saa osallistua näihin kongresseihin, myös yleiskokoukseen tarkkailijana, vaikka ei olisikaan virallinen valtuutettu.

Kaikkein tärkein ja rikastuttavin ponnistus minulle on ollut BPW Internationalin kongressin hankkiminen Helsinkiin vuodeksi 2011. Se oli pitkäjänteistä toimintaa, jonka aloitin jo ensimmäisenä BPW Finlandin puheenjohtajavuotenani 2003, ja jota sitten edistin liittomme jäsenten kanssa jokaisessa kansainvälisessä tapaamisessa, joissa kävin. BPW Internationalin päätös kongressin järjestämisestä Helsingissä vuonna 2011 tehtiin vuonna 2005 Luzernissa. Kongressihaussa pidin BPW Finlandin kutsupuheenvuoron, ja niin BPW Finland voitti kongressia myös hakeneet BPW Egyptin ja BPW Korean. Vuosien varrella vastasin kaikkiaan kolmen BPW Internationalin eri presidentin vierailusta Suomeen tutustumaan mahdollisiin kongressi- ja juhlapaikkoihin. Oli ilahduttavaa todeta, että BPW Internationalin kongressi Helsingissä onnistui hyvin. Siitä on tullut myönteistä kansainvälistä palautetta vielä vuosia myöhemmin. Suuri kiitos siitä kuuluu myös BPW Finlandin kongressin aikaisille vapaaehtoisille jäsenillemme.

Parasta BPW-toiminnassa on ollut saada uusia ystäviä ja tuttuja eri maista ja eri ammattiryhmistä, tehdä yhteistyötä heidän kanssaan, sekä saada myös lisäosaamista asioiden koordinointiin ja organisointiin. Ja mieltä ilahduttavaa on ollut saada kiitosta toiminnastani.

Paula Hjelt-Putilin, ansioitunut, arvostettu 
BPW-vaikuttaja