BPW – yhdessä

Kun BPW Finlandin jäsenlehtiä selaa menneiltä vuosilta, käy ilmi kuinka yhteistyö on nähty jo pitkään voimavaraksi ja tärkeäksi tekijäksi yhteenkuuluvaisuuden tunteen lisäämiseksi. Pitkään puheet olivat puheita, sillä maantieteellisesti yhdistyksemme sijaitsevat toisistaan kaukana. Pois lukien pääkaupunkiseudun kolme yhdistystä, jotka sijaitsevat naapurikaupungeissa. Koronan myötä olemme viimeinkin ikään kuin kaikki samassa veneessä, jossa fyysinen sijaintimme on menettänyt merkityksensä.

mitä sinä teit koronan aikana – Jättäydyitkö pois vai olitko yhdessä?

Nyt meillä on käsillä loistava tilaisuus viedä järjestömme toiminta yhdessä uudelle tasolle valtakunnallisesti verkon välityksellä. BPW – yhdessä nimikkeen alla ei olla vain vieraina toisen yhdistyksen tilaisuudessa, vaan yhdessä yhteisessä BPW tapahtumassa. Tavoitamme jäsenemme maantieteellisistä rajoituksista huolimatta. Verkon välityksellä kun voi osallistua myös sieltä, missä ei paikallisyhdistystä ole lähellä.

Sisaryhdistyksemme maailmalla ovat myös ensimmäistä kertaa järjestömme olemassaolon aikana helposti tavoitettavissa. Yhdistykset voivat sopia tapaamisia yli rajojen.  Haasteena ovat toki aikaerot, mutta esimerkiksi samalta aikavyöhykkeeltä löytyy jo monta eri yhdistystä, joiden kanssa voi tehdä yhteistyötä. Eikä tunnin aikaero ole ylitsepääsemätön, joten sen myötä meillä on koko Eurooppa avoinna. Järjestömme kansainväliset tapahtumat alkavat jo luonnostaan: Good morning, day, evening or night depending on what time zone you happen to be in right now  -toteamuksella.

Liiton puheenjohtajana, vuosina 2011 – 2014, toiminut Leena Roivas kirjoitti 2015 ilmestyneessä jäsenlehdessä (1/2015): Kun minulla on idea ja sinulla on idea, jotka sitten jaamme toisillemme, on meillä sen jälkeen molemmilla kaksi ideaa. Juuri tällaisesta jakamisesta on nyt kyse: BPW – yhdessä !