Maaretta Tukiainen: Nainen: 3 asiaa, joilla voit edistää uraasi!

Maaretta Tukiainen

Kun Tuuti oli pieni, hänellä oli yksi esikuva ylitse muiden: oma sisko. Sisko tiesi asioita, joista Tuuti ei vielä niinkään. Yksi niistä oli jännittävä uusi ilmiö, World Wide Web.

Koska World Wide Web mitä ilmeisimmin tulisi olemaan jatkossa kova juttu, sisko oli vakuuttunut siitä, että perheeseen piti hankkia oma tietokone. Eipä aikaakaan, kun heillä myös sellainen oli. Pian Tuuti opetteli siskonsa tuella koodaamaan nettisivuja bändille, jota hän kuumeisesti fanitti.

Näin sai alkunsa tietokirjailija Tuuti Piipon, 30, kiinnostus teknologiasta. Innoittajana ja esikuvana toimi oma sisko. Tuutin viimeisin kirja on nimeltään Futuremakers – Inspiroivia naisia, jotka muuttavat maailmaa teknologian avulla (PS-kustannus, 2015). Siinä teknologia-alan pioneerinaiset eri puolilta maailmaa kertovat tarinansa.

Näillä kolmella keinolla voit edistää uraasi

  1. Inspiroivat esikuvat
  2. Viestintätaidot
  3. Miellyttämisen lopettaminen

1 Inspiroivat naisesikuvat

Tuutin tarina on oivallinen esimerkki naisesikuvien kannustavasta voimasta. Kun me Jaana Villasen kanssa haastattelimme Huippunaiset. Menestystarinoita -kirjaamme varten eri-ikäisiä menestyneitä naisia, innostavat esikuvat toistuivat haastateltujen tarinoissa.

Jos haluat tukea omaa tai ystäväsi uraa, hanki esikuvia. Tutki, kuka maailmalla tekee asioita, joista itse haaveilet, ja tarkastele miten hän ne tekee. Voit myös listata ominaisuudet, joita hänessä erityisesti arvostat.

Mieti sitten, millä konkreettisilla tavoilla voisit lisätä niiden määrää omassa elämässäsi. Joko keksit? Moni asia muuttuu, kun tarkentaa fokusta.

2  Viestintätaidot

Myös eräs toinen seikka toistui huipulle päässeiden naisten tarinoissa: kyky sanoa asiansa napakasti. Kuulostaa helpommalta kuin oikeasti on. Johtunee siitä, että taito koostuu useammasta osataidosta.

Viestiäkseen nasevasti on ensiksi osattava ajatella kirkkaasti. Mitä haluan sanoa ja mitä sen avulla tavoittelen? Mikä on viestini pihvi?

Sitten on vuorossa kiteytys. Millä sanoilla tuo pihvi on järkevintä kertoa? Lasauttaa se sellaisenaan lankulle, asetella kauniisti viherpedille vai peitellä eksoottisten mausteiden alle?

Tämän jälkeen onkin sitten jäljellä se itse sanominen. Huolellisesti perusteltu herättää kiinnostuksen. Selkeästi lausuttu ymmärretään. Varmasti esitetty menee todennäköisimmin maaliin. Tässä kaikessa – niin kuin niin monessa muussakin – harjoittelu tekee mestarin.

3 Miellyttämisen lopettaminen

Kolmas menestyneitten naisten elämässä toistunut asia voi herättää vastustusta. Miten niin tulisi luopua miellyttämästä muita? Meidäthän on kasvatettu ottamaan muut huomioon!

Kuitenkin useimmiten juuri se etenee, joka tietää, mitä itse tahtoo ja pysyy uskollisena sille – siitä huolimatta vaikka muut panisivat vastaan.

Niinpä nopein tie huipulle kuuluu: tunne itsesi ja valitse oma polkusi. Muita miellyttämällä et perille pääse. Mutta jos sen sijaan alat kuunnella omaa ääntäsi, olet jo pitkällä. Paksumpi nahka säästää monelta surulta – ja jos hyvin käy, takaa lopulta menestyksen.

#huippunaiset #nostanainenpäivässä #menestys #ura #viestintä #esikuvat #naiset

***

Maaretta Tukiainen on tietokirjailija, muutosvalmentaja ja TV-juontaja, joka inspiroituu milloin mistäkin mutta useimmiten siitä, kun löytää jotain uutta ja mullistavaa.

www.maaretta.com

Twitter @Maaretta
Instagram @Maaru

Huippunaiset. Menestystarinoita –kirjan voi tilata osoitteesta: www.kauppakamarikauppa.fi

Löydät Huippunaiset myös Facebookista