Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä

Uutuuskirja näyttää suuntaa ikäsyrjinnän poistamiseksi

Syrjintä kielletään Suomessa monissa eri laeissa. Silti kymmenettuhannet naiset kohtaavat ikäsyrjintää työelämässä. Nuoria synnytysiässä olevia naisia ei uskalleta palkata ”raskausriskin” takia. Monet joutuvat työskentelemään pätkätöissä tai osa-aikaisina.

Työuria halutaan Suomessa pidentää. Samaan aikaan yli 50-vuotiaita naisia sanotaan irti yt-neuvotteluissa. Suomi esiintyy eurooppalaisissa tilastoissa korkean työsyrjinnän maana.

Sirpa Pääkkösen kirja Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä antaa puheenvuoron työssään ikäsyrjintää kokeneille naisille.

Ikäsyrjinnällä on usein kauaskantoisia seurauksia. Se voi vaarantaa psyykkisen hyvinvoinnin, ja nuorena alkanut syrjintä vaikuttaa ihmisen koko elämään. Näin ei kuitenkaan tarvitse eikä saisi olla. Kirjassa on tutkijoiden, työnantajien ja puolueiden näkemyksiä siitä, miten ikäsyrjintä saadaan kitketyksi. Tarvitaan asennemuutosta ja poliittisia päätöksiä. Ikääntyneitä irtisanotaan, koska heitä on ennenkin irtisanottu. Työnantajat olettavat, että ikääntyneet oppivat huonosti uusia asioita tai heidän kuntonsa on heikentynyt.  Uudet tutkimukset eivät tue näitä olettamia.

Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä on ajankohtainen puheenvuoro. Se on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tietoa ikäsyrjinnästä. Kirja antaa myös vinkkejä, mitä voi tehdä, jos joutuu itse syrjityksi. Ikäsyrjinnän torjuminen on koko yhteiskunnan etu.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Tietokirjailija Sirpa Pääkkönen                     Kustantaja Ritva Kattelus

sirpa.paakkonen@avisado.fi                                      ritva.kattelus@avisado.fi

Puh. 050 574 6796                                          Puh. 050 308 8377

 

Sirpa Pääkkönen

Pätkiä & potkuja. Naisten kokema ikäsyrjintä työelämässä

ISBN 978-952-5356-07-6               nidottu 160 sivua             ovh 25 €              www.avisado.fi