BPW suosittelee: Minna Canth -vaalipaneeli

”Kun naiset ovat suljetut riveistä pois, on silloin toinen puoli ihmiskuntaa lamassa, ja luonnollisesti toinenkin puoli semmoisesta epäsuhtaisesta tilasta kärsii.” – Minna Canth 

Aika: maanantai 20.3.2023 klo 15–16.30, kahvitarjoilu klo 14.45 alkaen 

Paikka: Eurooppasali, Malminkatu 16, ja etänä 

Järjestäjät: Naisjärjestöjen Keskusliitto, Eurooppanaiset, Monika-Naiset Liitto 

Ilmoittautuminen: täältä

Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista. Silti sukupuolten tasa-arvo ei ole valmis meilläkään. Suomi on Euroopan toiseksi väkivaltaisin maa naisille, sukupuolten välisen palkkaeron kapeneminen on lähes pysähtynyt noin 16 prosenttiin, eikä Suomi ole ottanut käyttöön tasa-arvoa edistävää ulkopolitiikkaa. Moni nainen kohtaa arkipäivässään syrjintää, vihapuhetta ja rasismia. 

Miten tasa-arvotyöhön saadaan vauhtia? Saadaanko lähisuhdeväkivaltaa ennaltaehkäisevä laki? Miten naiset pääsevät töihin ja saavat samaa palkkaa samasta ja samanarvoisesta työstä? Kuinka kitketään rasismi ja vihapuhe? Ottaako Suomi käyttöön feministisen ulkopolitiikan? Miten demokratia ja ihmisoikeudet turvataan? Mitä puolueet ovat valmiita tekemään tasa-arvon eteen tulevassa eduskunnassa ja hallituksessa? Tule kuulemaan ehdokkaiden ratkaisuja ja osallistumaan keskusteluun Minna Canth -vaalipaneeliin!