Vuoden 2021 ruotsinsuomalainen nainen valittu

Ruotsinsuomalaisten liike- ja virkanaisten Tukholman yhdistys, Rusuvilina, on vuodesta 1998 nimittänyt Vuoden Ruotsinsuomalaisen Naisen. Tällainen kunniamaininta annetaan vuosittain ruotsinsuomalaiselle naiselle, joka on jollain tavoin vaikuttanut ja näkynyt ammattinsa ja toimintansa kautta ruotsalaisessa yhteiskunnassa. Tämän vuoden on valintamme on Tukholman Ruotsinsuomalaisen koulun rehtori Heli Lindström.

Rehtori Heli Lindström on tunnettu ja arvostettu toimija Tukholman koulumaailmassa. Hänellä on takanaan 30 vuoden työura rehtorina, ja niistä viimeiset 10 vuotta Tukholman Fridhemsplanin Ruotsinsuomalaisessa koulussa.

Heli Lindström on kouluttautunut luokkaopettajaksi Turun yliopistossa, erityisopettajaksi Jyväskylän yliopistossa ja rehtoriksi Tukholmassa. Heli toimi opettajana noin 10 vuotta ja sen jälkeen yhtäjaksoisesti rehtorina.

Heli Lindström on erittäin kunnianhimoinen ja työlleen kokonaisvaltaisesti omistautuva koulunjohtaja. Hän haluaa panostaa oppilaiden monikielisyyteen ja monikulttuurisuuden ymmärtämiseen. Tärkeää on myös hyvän ja viihtyisän työympäristön luominen niin oppilaille kuin koko henkilökunnalle.

Helin johdolla Tukholman Ruotsinsuomalainen koulu on tänään turvallinen, arvostettu ja haluttu opinahjo. Siitä ovat todisteena mm. pitkät ja yhä kasvavat jonot kouluun, sekä koulun sijoittuminen korkealle Ruotsin vuosittaisissa kouluvertailuissa.