Vuoden nainen 2010 Seija Lukkala

Globe Hope Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Seija Lukkala valittiin Vuoden naiseksi 2010. Valinta julkistettiin Suomen liike- ja virkanaisten liiton kevätkokouspäivillä Kuopiossa 17. huhtikuuta. Vuonna 2010 oli vuorossa liike-elämän vaikuttajan valinta Vuoden naiseksi.

Globe Hope on innovatiivinen suomalainen designyritys, joka valmistaa ekologisia designtuotteita kierrätysmateriaaleista. Yksilöllisiä vaatteita ja asusteita tuottava yritys muokkaa edellisestä käyttötarkoituksestaan tarpeettomaksi jääneitä materiaaleja ja luo niistä uutta. Globe Hope on sitoutunut tuotannossaan kestävän kehityksen periaatteisiin ja haluaa tarjota kuluttajille ekologisen ja kestävän vaihtoehdon sekä samalla kannustaa ekologiseen ja ympäristöystävälliseen ajatteluun. Globe Hopen tuottamat vaate- ja asustemallistot säästävät ja uudelleenkäyttävät ympäristömme luonnonvaroja sekä kunnioittavat eettisiä periaatteita. Globe Hopen tavoitteena on suunnitella ja valmistaa ensisijaisesti esteettisiä, käytännöllisiä ja oivaltavia tuotteita, joissa kierrätys on lisäarvo. Globe Hopen toimintaidea voidaankin kiteyttää kolmeen sanaan: esteettisyys, ekologisuus ja eettisyys.

Globe Hope on palkittu useasti työstään ekologisen muodin ja muotoilun maailmassa. Seija Lukkalan luotsaamalle Globe Hopelle on myönnetty useita palkintoja ja tunnustuksia, joista mainittakoon Amnesty Internationalin Vuoden Suunnittelija (2005) sekä Kulttuuriministeriön myöntävä Taiteen ja Kulttuurin Suomi-palkinto (2006). Vuoden 2008 alusta Globe Hopen tuotteet ovat saaneet kantaa ylpeänä Avainlippu-tunnusta, joka kertoo merkittävästä suomalaisesta työstä ja osaamisesta. Tällä hetkellä tuotteita myydään ympäri Eurooppaa sekä Japanissa.