Vuoden nainen 2015 Ritva-Liisa Pohjalainen

Muotoilija-taiteilija Ritva-Liisa Pohjalainen on valittu Vuoden naiseksi. Suomen liike- ja virkanaisten liitto valitsi Vuoden naisen kevätkokouksessaan Turussa 18.4.2015. Valintaan vaikuttivat Pohjalaisen monipuolinen tuotanto ja uran aikana saadut monet tunnustukset. Pohjalaisen laajaan tuotantoon kuuluu uniikkilasitaidetta, designesineitä, sisustustuotteita, koruja ja vaatemallistoja.

”Ritva-Liisa Pohjalainen on lahjakas taiteilija. Hänen tuotantonsa on puhdaslinjaista ja muotokieli moderni ja omintakeinen. Pohjalaisen monipuolisuus on häikäisevää. Siksi valinta oli tänä vuonna helppo tehdä”, toteaa Suomen liike- ja virkanaisten liiton hallituksen puheenjohtaja Eeva Peltonen.

Pohjalaisella on ollut lukuisia näyttelyitä kotimaassa sekä Virossa, Ruotsissa, Saksassa, Ranskassa ja Kiinassa. Hän on voittanut useita arvostettuja palkintoja uransa aikana.

Koulutukseltaan Pohjalainen on vaatetus- ja tekstiilisuunnittelun maisteri sekä lasi- ja keramiikkasuunnittelun kandidaatti. Hän työskentelee tällä hetkellä Kuopiossa omassa toimistossaan RLP Design. Lue lisää: www.rlp.fi.

”Selkeys ja puhtaus ovat aina olleet suunnitteluni lähtökohdat. Villi luonto ja lapsuuteni sadut ovat minulle ehtymätön inspiraation lähde”, totesi Ritva-Liisa Pohjalainen kuullessaan valinnastaan Vuoden naiseksi.

Vuoden nainen -tunnustus
Suomen liike- ja virkanaisten liitto on valinnut Vuoden naisen vuodesta 1955 lähtien. Valinnallaan liitto haluaa tuoda esiin naisten osaamista sekä rohkaista tyttöjä ja naisia käyttämään kykyjään.