Teatterin- ja musiikintekijä

Katriina Honkanen


Kuva: Jere Lauha

Teatterin- ja musiikintekijä Katriina Honkanen on valittu Vuoden naiseksi. Suomen liike- ja virkanaisten liitto valitsi Vuoden naisen kevätkokouksessaan Tampereella 22.4.2017. 

Katriina Honkanen valmistui Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi vuonna 1986. Hän on uran alusta lähtien tehnyt teatteria ja musiikkia monipuolisesti: näytellyt, ohjannut, käsikirjoittanut, opettanut, säveltänyt, sanoittanut, soittanut ja laulanut. Hän on tuottanut yhdeksän omaa levyään sekä isoja konsertteja ja klubi- ja teatteriesityksiä. Hän on tehnyt todella monipuolisesti sitä, mitä tarvitaan esityksen tai teoksen synnyttämiseen, kertoo Suomen liike- ja virkanaisten liiton puheenjohtaja Eeva Peltonen.

Näyttelijänä Honkanen tunnetaan erityisesti Metsolat -televisiosarjasta ja laulajana kappaleistaan ”Silta” ja ”Siljan talossa.”

Katriina Honkanen valittiin 2014 Mikkelin teatterin johtajaksi.

2015 Honkanen käynnisti yhdessä Plan Suomen kanssa vuoden kestäneen projektin Wings to Fly, jolla vastustettiin tyttöihin ja naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ja kerättiin varoja kehitysmaiden tyttöjen koulunkäyntiin ja suojeluun.

Saatuaan tietää valinnastaan Katriina Honkanen kommentoi päätöstä: ”No huh ja wow! Olen aivan ällistynyt ja tuntuu uskomattomalta saada tällainen tunnustus. Varsinkin kun kävin katsomassa aiempia valintoja!”

Suomen liike- ja virkanaisten liitto on valinnut Vuoden naisen vuodesta 1955 lähtien. Valinnallaan liitto haluaa tuoda esiin naisten osaamista ja rohkaista tyttöjä ja naisia käyttämään kykyjään.