Euroopan parlamentin vaalit lähestyvät

2.5.2024

Naisjärjestöjen kattojärjestö Nytkis on asettanut tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia edistäviä vaalitavoitteita. Sen mukaisesti tulevaisuuden Eurooppa on tasa-arvoinen, joka huomioi naisten ja tyttöjen oikeudet täysimääräisesti. Muiden naisjärjestöjen tavoin myös BPW Helsinki tukee vahvasti yhteisten vaalitavoitteiden toteutumista. Kannattaa tutustua tarkemmin Nytkiksen tavoitteisiin. 

Toukokuun aikana järjestetään naisjärjestöjen yhteisiä vaalikeskusteluja, joissa tasa-arvoasiat ovat keskiössä. Eurooppanaiset, Suomen Akateemiset naiset ja Suomalaisen Naisliiton Helsingin yhdistys järjestävät 7.5. klo 15.30 Keskustakirjasto Oodissa vaalipaneelin otsikolla Onko EU naisten paras ystävä. Tilaisuuteen ei tarvitse ennakolta ilmoittautua ja kooste on myös jälkikäteen katsottavissa.

Naisjärjestöjen Keskusliitto, NYTKIS, Monika-Naiset ja Rusetti ry järjestävät 15.5. klo 16 Eurooppasalissa ja etäyhteydellä vaalipaneelin otsikolla Eurooppa tienhaarassa -miltä näyttää tulevaisuuden Eurooppa naisten silmin

Molempiin vaalipaneeleihin on onnistuttu saamaan erinomaisia naispoliitikkoja keskustelemaan Euroopan tulevaisuudesta naisten silmin. Kannattaa mennä paikan päälle tai seurata etänä. 

Ja ennen kaikkea käytetään äänioikeuttamme entistä tasa-arvoisemman ja oikeusvaltioperiaatteita edistävän EU:n puolesta!Kuva: Euroopan parlamentti