BPW vierailu Paimion parantolaan

BPW Turun kevätretkikohteena on Paimion parantola. BPW tarjoaa yksityiskierroksen Paimion parantolassa sekä kahvituksen kierroksen jälkeen. Jokainen maksaa opastusmaksun itse paikan päällä. HInta 25 € / 15 € (opiskelijat, eläkeläiset).

Voit pyytää mukaan myös kaverin, joka ei vielä ole BPW:n jäsen. Ilmoittaudu Inkerille puh. 050 5566523 viimeistään 21.5.2023. Kerro kaikkien ilmoittasi mukaan lähtijöiden nimet, mukaan mahtuu kaikkiaan 25 henkilöä. 

Opastetetun kierroksen nimi: Parantolan tilat ja tarinat Opastuksella syvennytään Paimion parantolan arkeen, arkkitehtuuriin ja innovaatioihin. Kierros koostuu vierailusta parantolan eri kerroksiin ja huoneisiin sekä tutustumisesta näyttelyyn. Kierroksen ja näyttelyyn tutustumisen arvioitu yhteiskesto on 90 minuuttia. 

Oppaan johdolla tutustutaan rakennuksen arkkitehtuuriin ja parantaviin elementteihin, kuullaan tarinoita potilaiden ja työntekijöiden vaiheikkaasta historiasta parantolassa ja ihmetellään muotoilun merkityksiä. Kierroksella vieraillaan mm. kattoterrasilla ja ihastellaan pohjoismaiden ensimmäistä maisemahissiä. Opastuksen päätteeksi saavutaan Parantolan huoneita - näyttelyyn, jossa voi perehtyä mm. parantolan muotoiluun, väreihin ja kalusteisiin sekä museoituihin potilashuoneisiin.