BPW Helsinki

Haluatko vaikuttaa, kehittää ja luoda uusia mahdollisuuksia työelämässä yhdessä muiden naisten kanssa? 

BPW Helsingin verkostossa tapaat kiinnostavia, inspiroivia, asiantuntevia, eri-ikäisiä naisia eri aloilta. BPW Helsinki toimii aktiivisesti, inspiroivasti naisten roolin ja tasa-arvon kehittämiseksi työelämässä ja yhteiskunnassa niin kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla. 

BPW Helsinki kannustaa ja tukee myös nuoria naisia myöntämällä kannustusapurahoja ja stipendejä naistutkijoille ja -opiskelijoille.

BPW Helsinki järjestää tilaisuuksia ajankohtaisista teemoista kuten samapalkkaisuuden, perhevapaauudistuksen ja kestävän kehityksen toteutuksesta sekä tarjoaa virkistäviä verkostoitumisen, vaikuttamisen ja yhdessäolon hetkiä.

Aktiivinen vaikuttaja ja verkostotoimija 
vuodesta 1931, myös kansainvälisesti

BPW Helsingillä on erityinen rooli Suomen BPW-toiminnan historiassa. Suomen ensimmäinen liike- ja virkanaisten yhdistys perustettiin 17.4.1931 Helsinkiin. 

BPW Helsinki toimii yhteistyössä BPW Finlandin ja muiden jäsenyhdistysten kanssa sekä kansainvälisellä tasolla BPW Europen ja BPW Internationalin kanssa.

BPW Helsinki on ollut alusta asti osa kansainvälistä BPW-yhteisöä, johon nykyisin kuuluu naisia yli sadasta eri maasta. Tämä tarjoaa jäsenistölle hienon mahdollisuuden vaikuttamiseen ja verkostoitumiseen ympäri maailman, nykypäivänä entistä helpommin viestintätekniikan kehittyessä. 

BPW Helsingin jäseniä on osallistunut aktiivisesti kansainvälisiin tapahtumiin. Jäsenistöstä löytyy myös kunniakkaasti kansainvälisen liiton presidenttinä ja luottamustehtävissä toimivia.

BPW Helsinki on aktiivisella toiminnalla ja vuorovaikutuksella liike-elämän, järjestöjen ja julkisen sektorin kanssa vahvistanut vuosikymmenien ajan naisten työelämän valmiuksia ja kannustanut urasuunnitteluun ja uralla etenemiseen.

Myös tulevaisuudessa tarvitaan vaikuttamista päättäjiin yhteistyössä samanhenkisten järjestöjen kanssa, valmiuksien kehittämistä ja rentouttavaa, mukavaa yhdessäoloa.

Tervetuloa verkostoitumaan ja kehittämään yhteistyössä niin paikallisella, kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla!

Kuvat (3 alinta) Matti Kantonen - BPW Helsingin ja Suomen BPW-toiminnan 90-vuotisjuhlaseminaarista ja -illallisilta

BPW Helsingin jäsenmaksu 50 euroa, alle 36-vuotiailta 35 euroa.  

Onnistuneita kohtaamisia

11.6. vierailimme Kaisaniemen kasvitieteellisessä puutarhassa sekä hienosti entisöidyssä kahvila Cajsan Helmessä

Käynti eduskunnassa 15.5.2024

BPW Helsinki teki 15.5. perinteisen vierailun eduskuntaan kansanedustaja Pihla Keto-Huovisen kutsumana. Pihla Keto-Huovinen on toisen kauden kansanedustaja ja on mm. hallintovaliokunnan varapuheenjohtaja ja lakivaliokunnan jäsen. Hän kertoi eduskuntatyöstä ja tasa-arvoasioista. Keskustelussa tuli  esille mm. koulutuksen tasa-arvo ja naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen.  Vierailun lopuksi tutustuttiin eduskuntataloon ja seurattiin täysistunnon välikysymyskeskustelua yleisölehteriltä. 

 

 

Tutustuminen Oopperan kulisseihin 22.4.2024

BPW Helsingin jäsenet ystävineen tutustuivat opastetulla kierroksella siihen osaan Oopperatalon toiminnasta, jota emme näe nauttiessamme ooppera- ja balettiesityksistä katsomossa. Esityksen valmisteluun tarvitaan monenlaista asiantuntemusta ja erityisosaamista sekä suuria työtiloja kuten metallipajaa, maalaamoa ja ompelimoa. Ensi-iltaan tulevien esitysten takana on monen alan ammattilaisten tiivis yhteistyö.

 

 

 

 

 

BPW Yhdessä: Massatapahtumien materiaalijalanjäljen pienentäminen 
28.2.2024 Teams
MMM Hilma Leppioja

Hilma on tehnyt pro gradu -tutkielman Flow Festival 2022 -tapahtuman materiaalijalanjäljestä ja jalanjälkilaskentaa. Hän esitteli tutkielmansa tuloksia ja erilaisia toimenpiteitä pienentää festivaalin materiaalijalanjälkeä. Lämmin kiitos Hilmalle kiinnostavasta, asiantuntevasta ja kokonaisuutta valaisevasta esityksestä. Mukavaa, että tilaisuuteen osallistui 16 BPW-jäsentä useasta BPW-paikallisyhdistyksestä. 

Esitysdiat löytyvät netistä

BPW Helsingin vuosikokous & asiantuntijaesitys 19.3.2024 klo 17.30-19.30 Scandic Grand Central
Asuntomarkkinakatsaus / Myyntineuvottelija Taru Kaukovalta, SK-Koti
Vuosikokouksessa hyväksyttiin tilinpäätös 2023 ja talousarvio 2024, vuosikertomus 2023 ja toimintasuunnitelma 2024 sekä valittiin hallitukseen erovuoroisten tilalle uudet jäsenet. Vuosikokoukseen osallistui 12 yhdistyksemme jäsentä.
Asuntomarkkinakatsaus, vuosikertomus 2023 ja toimintasuunnitelma 2024  löytyvät netistäAktiivisuus palkittiin
BPW Finlandin vuosikokouksen yhteydessä luovutettiin BPW Helsingin aktiiviselle, entiselle puheenjohtajalle Suvi Kalelalle hopeinen ansiomerkki. Lämpimät onnittelut Suvi!

Hallitus

Riitta Rönn, puheenjohtaja (myös jäsenrekisteri)
Eija Volanen, varapuheenjohtaja
Tiina Aaltonen, rahastonhoitaja
Virpi Einola-Pekkinen, viestintäasiat
Maija Norilo, sihteeri

Yhdistykselle voi lähettää viestejä osoitteella helsinki.bpw( at )gmail.com

Tiedostot

BPW Helsingin virallinen nimi: Helsingin liike- ja virkanaisten yhdistys – Yrkeskvinnors förening i Helsingfors – Business and Professional Women Helsinki ry