EKOPAASTO-haaste

  • 9.3.8.4.2023

BPW yhdistykset on haastettu järjestämään jäsenistölle tapahtuma tai projekti liittyen kestävään kehitykseen.

BPW pyrkii edistämään kestävän kehityksen viestiä ja rohkaisemaan naisten yksilöllistä vastuuta ja toimintaa kaikkialla. BPW Green & Sustainable ryhmä tekee oman osansa kiinnittääkseen huomion planeetan kiireellisiin ongelmiin, etsii ratkaisuja tiedottamalla ja tutkimalla yksilön omaa panosta ympäristön hyvinvointiin.

Kirkon, Marttojen ja Suomen ympäristökeskus SYKE:n EKOPAASTO eli toisenlaisen elämän kokeilu on parhaillaan käynnissä ( 22.2.- 8.4.2023) ja kehittelimme haasteen tältä pohjalta.

Koska ruoka on meille kaikille tärkeä, välttämätön ja jokapäiväinen asia, päätimme rakentaa haasteen liittyen ruokaan. Kuten tiedämme, kasvisten käytön lisääminen ja lihan kulutuksen vähentäminen pienentävät ympäristökuormaa. Niinpä monet sekasyöjätkin ovat ottaneet kasvisruokapäivän/päiviä viikottaiseen ruokavalioonsa. Joskus ideat loppuvat tai kaipaamme muuten vaan vaihtelua totuttuihin tapoihimme.

Siispä päätimme julkaista kerran viikossa vähintään yhden hyvän ja helpon kasvisruokareseptin. Ja bonuksena vielä yhden kalareseptinkin.

TÄSSÄ HAASTE:

1.      Kokeile jakamaamme ruokareseptiä.

2.     Anna palautetta reseptistä ja haasteesta.

3.     Jaa oma suosikkikasvisreseptisi.

Palautelomake - ekopaasto

Tällä lomakkeella voit antaa palautetta haasteeseen. 

Resepti