Jouluglögit ja vierailu Amos Andersons Hemissä

  • ma 27.11.2023 klo 1719
  • Cafe Briossi & Amos Andersonin kotimuseo

Jouluglögi ja pieni suolainen 
klo 17.00 Konditoria Cafe Briossi, Kalevankatu 9
Opastus suomeksi Amos Andersons Hemissä 
klo 18.00 Yrjönkatu 27

Amos Andersons Hem on henkilöhistoriallinen koti- ja taidemuseo, joka sijaitsee huomattavan taiteen tukijan ja suurliikemiehen Amos Andersonin (1878-1961) entisessä koti- ja toimistorakennuksessa Yrjönkadulla. Museo käsittää neljä salia Amos Andersonin kodista rakennuksen viidennessä kerroksessa sekä kappelin urkuineen puoli kerrosta ylempänä. Paikka tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua 1920-luvulla sisustettuun hohdokkaaseen porvariskotiin taidetta unohtamatta. Koti on entisöity 1920-luvun henkeen ja avattu maaliskuussa 2023.

Amos Anderson rakennutti itselleen komean viisikerroksisen talon Yrjönkadulle 1912-1913. Myöhäisjugendia edustavan rakennuksen suunnittelivat arkkitehdit W G Palmqvist ja Einar Sjöström. Rakennus toimi Amoksen elinaikana hänen liiketoimiensa päämajana ja hänen yksityisenä kotinaan. Kun liike- ja konttoritilat sijaitsivat rakennuksen alemmissa kerroksissa, oli ylemmät tasanteet omistettu omistajansa yksityiselämälle. Nyt rakennus on taas pitkälti toimistokäytössä, mutta Amoksen henki ja muisto jatkavat eloaan vuonna 2023 avatussa Amos Andersons Hemissä.

Lämpimästi tervetuloa Jouluglögille Cafe Briossiin ja Amos Andersons Hemiin! Jouluglögeiltä siirrymme yhdessä Yrjönkadulle. Kotimuseokäynnille max 20 osallistujaa. Ilmoittautumiset 24.11.2023 mennessä tähän linkitetyllä Google Forms-lomakkeella

Amos Andersons Hem, näkymä salonkiin Kuvaaja: Niclas Warjus