BPW Finland: Nainen miesvaltaisella alalla: Diana Råman

27.10.2023

BPW:n Helsingin jäsen, rakennusinsinööri, Rakennusteollisuus RT:n aluejohtaja, 
ollut myös Espoon kunnallispolitiikassa

Rakennusalalle hakeutuu edelleen poikkeuksellisen vähän naisia. Alan tulee näyttäytyä houkuttelevan vetovoimaisena myös nuorille tytöille. Tämä vaatii siis työtä jo päiväkoti-ikäisten lasten mielikuvien rakentumiseen rakennusalasta ja toisaalta myös niiden aikuisten, jotka ohjaavat nuoria pohtimaan jatko-opintojaan.

Rakennusala on hyvin kiehtova ala, joka antaa myös mahdollisuuden konkreettisesti nähdä oman käden jäljen ja työnsä merkityksellisyyden. Ilmastopoliittisesti rakennusala on myös hyvin ratkaisevassa asemassa. Itse en ole päiväkään katunut, että valitsin rakennusalan – päinvastoin, se päätös on vain ajan myötä vahvistunut minulle hyvin oikeaksi valinnaksi.

On tärkeää löytää oma intohimo ja kiinnostuksen kohteet, jotta voi myös nauttia työstään. Rakennusala tarjoaa monia erilaisia erikoistumisalueita, kuten suunnittelu, rakennuttaminen ja rakentaminen, projektinhallinta sekä ja monet muut. Voit myös jatkuvasti jatkaa oppimista ja kehittymistä alalla.

Erittäin lämpimästi suosittelen ainakin tutustumaan alan eri vaihtoehtoisiin tehtäviin ja myös nuorten vanhempia kannustamaan nuoria lapsiaan alaan.

Nuorten naisten kannustaminen rakennusalalle on erittäin tärkeää monista syistä. Monimuotoisuus ja sukupuolten välinen tasa-arvo ovat keskeisiä tekijöitä minkä tahansa alan kehittymisessä ja menestyksessä. Rakennusala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia ja se tarve ei katso sukupuolta.

Lue lisää⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠