Yhteiskunnallinen vaikuttaja

Miisa Nuorgam 

Kuva: Jesse Hinkkuri

Miisa Nuorgam palkittiin Vuoden naisena™

Business and Professional Women Finland ry valitsi Miisa Nuorgamin Vuoden naiseksi 2020. Valinta julkistettiin 3. kesäkuuta järjestetyssä yhdistyksen etätapahtumassa. Palkitsemisvuorossa oli yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka edellytykset Miisa Nuorgam täyttää, koska hän on onnistunut lunastamaan paikkansa suomalaisen yhteiskunnan vaikuttamisen kentällä.  Nuorgam on käyttänyt asemaansa edistääkseen tasa-arvoa e-urheilussa sekä nostamalla esiin tyttöjen ja naisten asemaan yhteiskunnassa liittyviä epäkohtia, kuten sosiaalisessa mediassa tapahtuvaa seksuaalista häirintää sekä viimeksi tammikuussa poliisin vähättelevän suhtautumisen rikosilmoitukseen, koskien netissä tapahtunutta laitonta uhkausta. Nuorgamin toiminta on esimerkillistä, sillä havaitessaan epäkohtia hän ei ole ohittanut niitä, vaan pyrkinyt toiminnallaan vaikuttamaan käytäntöjen parantamiseksi.

Nuorgam on joutunut kohtaamaan häirintää sosiaalisessa mediassa siitä saakka kun hän toi esiin naisten törkeää kohtelua peleissä ja tasa-arvo-ongelmia e-urheilussa. ”Miisa Nuorgam toimii vaientamisyrityksistä huolimatta määrätietoisesti ja rohkeasti tyttöjen ja naisten asemaa parantaakseen. Palkinnolla haluamme tuoda esiin hänen arvokkaan työnsä tasa-arvon edistämisessä” toteaa BPW Finlandin hallitus valintansa perusteluissa.

”Miisa Nuorgam on edelläkävijä, sillä hän on BPW Finlandin ensimmäinen Young BPW ikäinen[1] Vuoden nainen sekä saamelaisena ensimmäinen vähemmistöjen edustaja vuodesta 1955 valittujen Vuoden naisten joukossa. Hänen poikkeuksellinen urapolkunsa osoittaa olevan mahdollista luoda ammattilaisuutta ja työllistyä alalla, johon ei ole selkeää koulutuspolkua. Toiminnallaan Nuorgam on innostava esikuva tytöille ja naisille siitä, että perinteisten koulutuspolkujen ei pidä antaa kahlita omaa ajattelua” kerrotaan valinnan perusteluissa.

Miisa Nuorgam työskentelee toimittajana täysipäiväisesti Yle Kioskilla, Yle Kioski Gaming -kanavalla. Hän kiertää myös ympäri maata puhumassa pelaamisesta ja ylläpitää sometilejään Instagramissa, Twitterissä ja Facebookissa. Lisäksi hän on tehnyt videoita Youtubeen. Nuorgam on ollut vuosikausia tuomaroimassa peliturnauksia ja järjestämässä tamperelaista LanTrek-pelitapahtumaa sekä istunut Suomen elektronisen urheilun liiton, SEUL:in hallituksessa.

BPW Finland on osa kansainvälistä järjestöä, jonka tavoitteena on kehittää naisten ammatillista ja johtamispotentiaalia kaikilla tasoilla; mentoroinnin, verkostoitumisen, taitojen kehittämisen sekä taloudellisia vaikuttamismahdollisuuksia lisäävien ohjelmien ja projektien kautta. Vuoden nainen -valinnallaan liitto haluaa tuoda esiin naisten osaamista, ammattitaitoa, pätevyyttä ja näkemystä yhteiskunnan kehittämisessä. Valinnalla halutaan myös rohkaista naisia ja tyttöjä käyttämään kykyjään elämän eri osa-alueilla. Lisätietoja antaa pj. Anneli Luoma-Kuikka puh: 050 595 3108

[1] Young BPW jäsenet ovat alle 36-vuotiaita.